Sakura gai
Door: Gerd
Blijf op de hoogte en volg Gerd
30 Oktober 2019 | Japan, Ushibuka
Maar hoe kwam ik hier ook alweer. O ja eerst over dezelfde drukke weg van gisteren. Route drie. Na 30 kilometer kon ik gelukkig afslaan naar route 365. Rustig weggetje langs de kust. Mooie uitzichten. Ongeveer zes Posbankjes klimmen. Dat is bij mij overigens 100 meter. Hoogste punt op de Posbank is volgens mij 107 meter, maar 100 is als reken eenheid duidelijk beter. Ik ben blij dat ik deze plek heb gekozen en niet Uchibuka. Twee kilometer verderop is de veerpont naar Het volgende eiland Amakusa. De oversteek duurt ongeveer 30 minuten en je komt dan aan in Ushibuka. Uit het routeboekje en het boek ‘Japanners komen nooit te laat’ weet ik dat er maar een hotel is de Harbor Inn, nog een hotel waar de tijd is blijven stil staan, maar de oude eigenaars de boel nog steeds draaiende houden. Wel een goed ontbijt heb ik begrepen. Morgen fiets ik over dat eiland tot de volgende ferry naar Nagasaki, waar ik morgen probeer aan te komen. Gisteren melde ik dat ik morgen in een gebied kom waar veel christenen hebben gewoond. Dat meld ik nu weer. Want dat is op Amakuse. Zo nu even kijken of de was al droog is. En straks kijken naar de zonsondergang.