Mos en andere zaken
Door: Gerd
Blijf op de hoogte en volg Gerd
24 Oktober 2019 | Japan, Kanoya
En tokidoki (soms) nee zeg maar vaak zie je mos. Volgens mij zijn ze hier echt dol op mos. Ik zag de eerste dag net buiten Fukuoka al een man met plantenspuit water geven aan een strookje tussen weg en fietspad. Ik dacht dat moet op de foto, anders geloven ze me nooit. Gelukt kreeg hem nog op de foto toen hij ook de andere kant van het fietspad begon te besproeien. Foto.
Ja het fietspad ligt er mee bekleed hier. Ik kom met de fiets niet zuidelijker dan hier op het hoofdeiland Kyushu. Ik ga nog zuidelijker met de ferry dit weekend naar Yakushima. Zeg maar gerust moseiland. Vooral ook bekend van de beroemde Japanse animatiefilm Princess Mononoke. Ja je hebt hier zelfs Mosburger, foto.
Maar eerst morgen fietsen langs een van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Sakurajima. Mocht er as vallen, ik heb mijn poncho net droog.
24 Oktober 2019 - 10:18
Gerd Westendorp:
De foto van de mossproeier en fietspad met mos houden jullie van mij tegoed, krijg ik op het moment niet geupload.