Kuma doko desu ka
Door: Gerd
Blijf op de hoogte en volg Gerd
07 November 2019 | Japan, Kumamoto-shi
Kumamoto ligt ongeveer in het midden van Kyushu en is vooral bekend om zijn kasteel en zijn mascotte. Een zwarte beer met rode wangetjes. Kuma betekent beer. Toen ik vorige week vroeg of er beren zijn in Kyushu vertelde de Nieuw Zeelandse Japanner dat er geen beren meer zijn in Kyushu. Op Honshu zijn nog kleine beren en op Hokaido kan je nog wel grote beren tegenkomen. Hier in Kumamoto zijn dus wel heel veel zwarte beren met rode wangetjes en in ieder formaat te koop. Foto.
Het kasteel dat ik ga bezoeken is een van de drie grootste kastelen in Japan. Het hele complex is indrukwekkend, maar helaas in 2016 nogal door elkaar geschud. Veel staat in de stijgers of is zelfs nog helemaal niet hersteld. Foto. Zelfs mijn cake met ijs valt uit mekaar. Foto. Toch de moeite waard al was het maar om de mooie oude bomen bij het kasteel.
Het volgende doel in de stad is een mooie Japanse tuin of park (koen). De bedenker heeft er ook nog een mini Fuiji san berg ingestopt. Foto. In het park eet ik voor het eerst deze vakantie een tonkotsu ramen. Smaakt ok. Voor een vergelijkend waren onderzoek zal ik de Fukuoka variant morgen eens proberen. Die moet erg goed zijn. De soms giftige Japanse kogelvis (fugu) laat ik maar aan me voorbij gaan.