Terug in Utrecht - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu Terug in Utrecht - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu

Terug in Utrecht

Door: Gerd

Blijf op de hoogte en volg Gerd

12 Oktober 2024 | Nederland, Utrecht

Kort een verslag van de reis terug naar Nederland. In de ochtend ging ik om 7.30 naar beneden naar de lobby van het hotel waar ik om 7.50 opgehaald zou worden door een taxi busje om mij en mijn fiets en bagage naar het vliegveld in Incheon te brengen, 45 kilometer verderop. Toen ik uit de lift stapte bleek dat de taxi chauffeur er al was en zelfs de doos met de fiets al in zijn busje had ingeladen. Hij stapte meteen op mij af voor de rest van de bagage. Binnen 10 seconden zat ik naast hem in het busje en gingen we op weg. De man had klaarblijkelijk haast ook al waren we hartstikke vroeg. Hij wisselde voortdurend van baan en haalde links en rechts in op de snelweg. Aan de indentiteits kaart te zien was hij vier jaar ouder dan mij. Dus geen roekeloze jongeling zou je zeggen. Hij wist duidelijk wel wat hij deed en sprak overigens geen woord Engels. Het enige wat we communiceerden was Terminal 2. Hij knikte terminal 2. Even na 8 uur, er was wat file, waren we op Incheon en kon ik na de chauffeur te hebben bedankt gaan inchecken. Korean Air mat mijn fietsdoos op en zij dat die oversized was en dat ik bij moest betalen. Ik hield voet bij stuk en vertelde dat het volgens hun eigen regels binnen de afmetingen was. Nadat ze dat nog eens nacheckten gaven ze me toch gelijk. Verder ging alles soepeltjes en snel. Een lange vlucht van 14 uur volgde. Het bleef tot Amsterdam vliegen bij daglicht. Dus van slapen kwam niet veel. Gesleep met de doos en bagage in de trein en op station Zuilen heb ik de fiets om 21.30 weer in mekaar gezet en de lege doos achter me aanslepend naar huis gefietst. Toch nog een laatste tochtje, al was het maar een kilometer. 24 uur nadat ik was opgestaan kon ik de voordeur achter me dicht trekken en gaan slapen. O en ik ben vergeten om foto's te maken vandaag. Anjong, tot een volgende reis.[e-1f590]