Inpakken en nog even blijven
Door: Gerd
Blijf op de hoogte en volg Gerd
10 Oktober 2024 | Zuid-Korea, Seoel
Vandaag mijn laatste verslag vanuit Zuid Korea. Ik begin de dag met het demonteren van mijn fiets, het voorwiel, de trappers en het zadel. Alles in bubbeltjes plastic en weer in de kartonnen fietsdoos. Denk je nu wel blind de metro ingang te kunnen vinden, is de roltrap kapot en moet je toch een andere ingang vinden[e-1f602]. Best groot metrostelsel by the way, foto. Mijn eerste stop vandaag was in het centrum van Seoul op de noordoever waar het centraal station is en daarnaast het oude Centraal station. Dicht daar in de buurt is ook een van de beroemdste poorten van de stad. Er is zelfs ooit een lego doos van geweest. Midden tussen de nieuwbouw was dit vroeger de zuidelijke poort naar de oude binnenstad. In 1904 stonden hier nog hele simpele huizen met daken van stro, zoals die Unesco world hertage villages die ik eerder bezocht. Even verderop laat een groepje koreanen zich op de foto zetten bij het beeld van dr. Hyun Bong Hak. (Alma mater, Yonsei) Een Koreaan die in de Koreaaanse oorlog duizenden mensen heeft weten helpen te vluchten. Foto. De volgende stop is Korea University. De andere grote universiteit, met een tijger als symbool. Hier vindt ik wel een rechten faculteit. En in het atrium van het hoofgebouw hangt een poster voor een wintercourse in het Vredespaleis. Dus er zal ook wel internationaal recht te studeren zijn. Voor het gebouw zit een studente in een boek te lezen. Ik vraag of ze een rechten student is. Ze knikt ja. Ze heeft over drie uur een tentamen staatsrecht. Ik wens haar veel succes. Fighting! Volgende stop is een design museum in een heel mooi modern gebouw van architecte Zaha Hadid foto. Ik koop er in de design shop een soju kopje met een gezichtje erop. Ik loop een stukje door een straat met allemaal kleine markttentjes op de stoep. Ik heb nog steeds geen olifant zien vliegen, maar wel heel veel andere bijzondere dingen zoals levende slakken en honingraten met de bijen er nog bij. Foto’s. Tot slot vandaag nog een stop in de wijk Itaewon. Van het tv drama Itaewon class. Heb die serie niet gezien, maar deze is vast wel te vinden op Netflix. Itaewon is een migranten wijk. Veel kebab shops en veel vintage meubel winkeltjes. Ook de wijk met de eerste moskee van Seoul. Ik eindig de dag weer met een bezoek aan Yeouido park bij mijn hotel. Het uitzicht op het bankje naast dat van gisteren is ook mooi. Morgen 11.50 vertrek vliegtuig en 18.50 landen Schiphol. Anjong [e-1f44b]
10 Oktober 2024 - 15:24
Mirjan :
Zit het er alweer op? Goede reis!
11 Oktober 2024 - 08:53
Geert:
Bedankt voor de mooie verslagen en goede reis. Benieuwd waar je volgend jaar naar toe gaat.
12 Oktober 2024 - 22:00
Ellie:
Een mooi beeld van een prachtig land Het was leuk om mee te reizen!