KBS en shopping malls - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu KBS en shopping malls - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu

KBS en shopping malls

Door: Gerd

Blijf op de hoogte en volg Gerd

07 Oktober 2024 | Zuid-Korea, Seoel

De laatste fietsdag al weer. Ik heb geen preciese cijfers, maar ongeveer 1500 km in 20 fietsdagen en 2 rustdagen waren het schat ik. Verder 20 flesjes pocari sweat, 20 energy bars, een bijna lege tube nivea sun protection, Geen bananen, af en toe kopi met wat lekkers. Vieze sandwiches, lekkere sandwiches etc.

ik begon de dag met een ontbijt in het hotel. Daar waren ook een paar busladingen toeristen uit een Aziatisch land neergestreken. De vrouwen met kunstige knotjes haar boven op het hoofd. Vergeten te vragen waar ze vandaan kwamen. Ik heb het bij de gebakken rijst met sidedishes gehouden, want anders werd het weer toast met aardbijen jam. Niet verkeerd en ruim voldoende om de laatste 65 km op te gaan fietsen.

Die tocht begon om 8.30 met weer bewolkt weer en af en toe een straal zon. Het was een wat saaie route met veel rechte stukken, eerst langs de Hangang en vervolgens langs het Ara kanaal, dat de Hangang met de zee in het westen verbind. Ik dacht even dat ik langs het Amsterdam rijnkanaal aan het fietsen was. Er was mij een kunstmatige waterval beloofd, maar die hadden ze kennelijk uitgezet. Er was alleen een rostwand te bekijken, foto. Bij de finishboog waar ik eerder was geweest om het paspoort te kopen, heb ik me door drie Koreanen op de foto laten zetten. Zij moesten net beginnen met hun reis naar Busan. De vijftigste stempel gezet in mijn paspoort. Ik zal ze missen die Engelse telefooncellen. Deze reis was niet mogelijk geweest zonder K-water, de sponser van deze fietspaden, dus nog even een selfie met de mascotte. Na een koffie, hetzelfde traject terug. Ik had wind mee, niet vaak gehad de afgelopen weken. Ging als een speer. Had dan ook nog ruim de tijd om in de middag in de wijk Yeouido nog wat rond te kijken. Een tentoonstelling bij het KBS gebouw, de Koreaanse NOS. Daar lag ook nog een voetbal van het WK voetbal toen Zuid Korea onder leiding van Guus Hiddink vierde werd. Na inchecken in het hotel een douche en het winkelcentrum in. Twee grote shopping malls bezocht, met vooral veel verschillende eettentjes. Verder één boekwinkel. Een lekkere salade gegeten, iets wat ik wel had gemist onderweg. Het is wel een verschil van jewelste het platteland of Seoul. De mensen, de winkels, de wolkenkrabbers, de vijfbaans wegen, met zebrapaden, waar geen einde aan lijkt te komen. Om acht uur weer in het hotel. Anjong[e-1f590]

• 07 Oktober 2024 - 18:39

Mirjan: