Terug in Seoul - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu Terug in Seoul - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu

Terug in Seoul

Door: Gerd

Blijf op de hoogte en volg Gerd

05 Oktober 2024 | Zuid-Korea, Seoel

Het hotel waar ik afgelopen nacht verbleef was vergane glorie. Het bed was zo hard dat ik op een gegeven moment mijn luchtbed heb opgeblazen en op het bed gelegd. Het was er wel heel rustig, dus prima geslapen. Even gewacht met vertrekken tot het niet meer zo koud is. Om half negen of negen uur brak de zon door de ochtendmist heen. Ontbeten bij de CU ( See You) Ik zag een gitaarbrug en kunstige bomen, maar zag geen olifant vliegen. Foto’s. Het was weer even mooi als gisteren in de zon langs de Bukhangang. Na de 47e stempelpost reed ik verkeerd een ander fietspad op. Had pas na 5 km door dat er geen blauwe lijn meer langs het fietspad was. Dus weer terug fietsen. In een hoog boven de rivier gelegen café geluncht met prachtig uitzicht. Bij het kruispunt van Bukhangang en Hangang fietsroutes was ik op de plek waar ik de eerste dag was begonnen met fietsen. Korea rond is dus al volbracht. Daar op terras naar de vele fietsers gekeken. Het is zaterdag, mooi weer dus het is druk. Al die verschillende soorten fietsen. Veel vouwfietsen valt me op. Maar vooral veel groepjes racefietsers. Een groepje maakt een groepsselfie bij een boog. Ik probeer ook een selfie te maken met een accordeonist op een bankje, maar is beetje mislukt. Selfies met ipad zijn lastig. Onderweg veel dagjesmensen, veldjes met bloemen, fietsmobielen voor de verhuur, tentjes op grasveldjes. Ik fiets nu op de noordelijke oever van de Hangang. Er volgt een korte steile klim van 14,8 %. Ja dat stond er echt tot achter de komma op een bord. Ik ga in mijn laagste versnelling en weet de top te bereiken. Velen waren al voor de top afgestapt. Er volgt tot mijn verbazing een luid applaus als ik boven aankom. Neem ik dankbaar in ontvangst. Nog een klein stukje naar het hotel. Toch nog weer 60 km gefietst vandaag. Morgen nog 40 km langs de Han rivier dwars door de stad. En dan maandag nog 60 km om bij het beginpunt van de fietsroute te komen en de laatste stempel op te halen. Hou ik nog een paar dagen sightseeing over. Anjong [e-1f590]

• 05 Oktober 2024 - 09:51

Geert:

Nou dat applaus heb je zeker verdiend maar je hebt er wel de hele week voor getraind natuurlijk.