Terug naar het binnenland - Reisverslag uit Yanggu, Zuid-Korea van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu Terug naar het binnenland - Reisverslag uit Yanggu, Zuid-Korea van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu

Terug naar het binnenland

Door: Gerd

Blijf op de hoogte en volg Gerd

03 Oktober 2024 | Zuid-Korea, Yanggu

Ik ben vandaag weer het binnenland in gefietst. De zilte zeelucht achter me latend. Ik hoopte op wind in de rug, maar de wind is gedraaid naar zuid west, net de richting waar ik heen ga. En de zon is ook weer verdwenen. Af en toe komt hij door de wolken. Het eindpunt is Yanggu, 90 km verderop, een garnizoensstad, waar militairen in het weekend met verlof gaan. Aangezien het donderdag is is het hier rustig, maar ik heb al wel twee militairen gespot. Het begin van de tocht was best pittig, bij km drie ging het al flink omhoog. En dat klimmen bleef doorgaan tot km 31. Alleen maar groene heuvels en een stromende rivier, maar geen bewoning. Bij km 31 had ik de top van 528 m bereikt. In een soort chalet achtig cafe even bijgekomen met een kopi (koffie). Fotos. Daarna 5 km flink en 15 km geleidelijk afdalen. Door een mooie vallei en meer bewoont. Er was ook een blauwe lijn langs de weg om een fietsroute aan te geven. Het heeft wel wat weg van een alpenlandschap maar zonder de bergen. In de middag voor het eerst een salade gegeten. Helemaal niet verkeerd. Ik raakte in gesprek met een Koreaanse die in de VS had gewoond. Ze had een mooi huis, zie foto met de mevrouw. Volgens mij heet ze Minyoung. Zoals iedereen hier had ze moeite met de g van mijn naam. Na de lunch volgde een tweede klim van 13 km, die was makkelijker. Top op 560m. Mooi uitzicht op de afdaling. Foto. Vervolgens was er een fietspad van 10 km naar Yanggu. Na door de stad te zijn gefietst en de mogelijke motels te hebben gespot even 6 km doorgereden om even een ronde van Korea te fietsen. In een meer hebben ze namelijk een kunstmatig eiland gemaakt in de vorm van Korea. Foto. Was in 10 minuten te fietsen. Morgen ga ik eerst een stukje (40 km) met de bus naar Chungcheong, sla daarmee een zware etappe van de AWOL route over. En fiets dan nog een stuk van 50 km over een laatste fietsroute met stempelposten die begint langs de rivier de Bukhangang. Schijnt een populaire route te zijn. Mogelijk zie ik dan weer meer fietsers.

Anjong [e-1f590]

• 03 Oktober 2024 - 10:04

Geert:

Een heel verschil met de kustlijn maar avontuurlijker is het zeker.

Doe voorzichtig en slim om de bus te nemen als het te zwaar wordt.

Blijf genieten.