Fietsen met Hana en Ulli - Reisverslag uit Cheongju, Zuid-Korea van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu Fietsen met Hana en Ulli - Reisverslag uit Cheongju, Zuid-Korea van Gerd Westendorp - WaarBenJij.nu

Fietsen met Hana en Ulli

Door: Gerd

Blijf op de hoogte en volg Gerd

18 September 2024 | Zuid-Korea, Cheongju

De uitdaging vandaag was om zonder kilometerteller de routeomschrijving te volgen. Dat is goed gelukt. Bij mijn eerste stop in de ochtend ontmoet ik Hanna en Ulli uit Duitsland. Zij zijn ook maandag vertrokken uit Seoul en rijden tot Busan. Zij rijden op gehuurde fietsen die ze in Busan kunnen inleveren. We rijden met elkaar op tot halverwege. Verder nog twee Koreaanse jongens gesproken op racefietsen die 150 km per dag fietsen. Zij rijden tot het donker wordt, zo rond negen uur, door. Allemaal klagen we over het hete drukkende weer. Mijn etappe is vandaag ook wel iets langer dan gisteren. 85 kilometers. Op het eind van de route ligt er op eens allemaal steenslag op de weg, foto. Ik kan er via een grote drukke autoweg omheen. Niet echt prettig, maar was maar een paar honderd meter. Chungju is bereikt en toen alleen nog een stukje heen en terug naar een dam waar ik een laatste stempel van de dag ophaal. Foto. Eten vandaag was weer eens een lekkere opwarmmaaltijd bij GS25. Heel veel verschillende Koreaanse hapjes, erg smakelijk. Ik herkende de kimchi, maar veel was onbekend voor mij. Morgen wordt weer een lange etappe, met wat meer klimmen. Daar ben ik nu wel klaar voor. Mogelijk wel meer regen morgen en hopelijk minder warm.